• După o înregistrare din 1748, pe locul castelului actual se afla un conac, această clădire fiind probabil predecesorul castelului actual. Castelul Tholdalgi a fost construit în anii 1890 în stil clasicist. Constructorul castelului cu mansardă şi cu faţada cu coloane a fost Zsigmond Toldalagi I. (1766–1847). Aici a născut şi fiica cea mare a proprietarului, Katalin (1800–1860) şi unul dintre fiii săi, Mihály VII. (1817–1876).

  • Clădirea în forma literei „L”, cu nivel de parter înălțat și cu subsol, este înconjurată de un postament înalt, pe care se află ferestre de subsol. Fațada dinspre stradă este dominată de pilaștri cu capitel și bază.

  • Clădirea neoclasică are un portic proeminent, a cărui timpane sunt susținute de două stâlpuri groase. Ancandramentele sub ferestre au fost date jos, dar ancandramentele de tencuială situate pe tavan s-au păstrat, asemenea celor două dulapuri cu geamuri din sala de mese.

  • Predecesorul castelului era o casă întărită de piatră construită de Károlyi Láncz László cu învoirea lui Matei Corvin. În anul 1592, în fața pericolului turcesc, casa este transformată de către Károlyi Mihály în cetate. Parcul castelelui a fost atestat documentar pentru prima oară în 1754, ca „o grădină frumoasă și celebră”; mai mult, este descrisă și iazul din acest parc.

  • Fațada principală a clădirii cu forma unei litere „E” este precedată de un portic deschis, cu arcade și cu fronton triunghiular, care azi se află într-o stare de ruină. Cele două frontoane ale rezalitului marginal au o formă trapezoidală și conțin trei ferestre de aerisire. Conacul are un acoperiș în două ape.


  • Conacul, construit din piatră și cărămidă, are șapte încăperi, având o suprafață totală de 340 metri pătrați. Elementul care accentuează clădirea este pridvorul delimitat de patru stâlpuri, aflat în partea de sud. Proprietarul actual a renovat întreaga clădire.

  • Stilul castelului are o strânsă legătură cu castelul Grassalkovich din Gödöllő. Partea cea mai accentuată a clădirii este una asemănătoare centrului unui pavilion locată pe axa clădirii. Odinioară a fost acoperită de o mansardă spectaculoasă din lemn, ridicată etajat în direcția curții pe trei axe. Castelul a fost cândva împrejurat de mai multe grădini, căsuțe, mese din piatră, lacuri mici.

  • Clădirea cu un singur nivel, dar relativ mare, cu formă dreptunghiulară are intrările situate pe cele două părți mai scurte. Intrarea principală era prin porticul susținut de stâlpuri, situat pe fațada principală dinspre est, iar cealaltă intrare, cu pridvorul de lemn, situat pe fațada vestică, făcea posibilă accesul dinspre curte. De la naționalizare, conacul găzduiește un cămin de bătrâni.